DIGITALPRINT

Hva er digitalprint?

Dotter. Veldig mange dotter.

Digitaltrykk bruker dotter (eller prikker) for å gjengi et bilde. Inkjet printere, en vanlig printer som du mest sannsynlig har hjemme på kontoret, konverterer bildepiksler til små dotter som består av de fire grunnleggende utskriftsfargene Cyan, Magenta, Yellow og Key (svart). Ved å blande disse dottene får du et inntrykk av kontinuerlige fargetoner når du ser på det fra avstand.

Digitalprint 1

FARGER

Alle disse dottene er vanligvis like store. Ved å flytte dottene lengre fra hverandre får man mer hvit synlig og fargene ser visuelt lysere ut. Mørkere farger er det motsatte, altså ved flytte dottene nærmere hverandre helt til det ikke er mer hvit synlig.

CMYK

CMYK (Cyan Magenta Yellow Key) er fargesystemet som oftest brukes i forbindelse med trykk/print. CMYK er et subtraktivt fargesystem, som vil si at når like mengder cyan, magenta og gul blandes, blir resultatet sort farge. Blanding av disse fire fargene er nok til å skape en troverdig kopi av en original. Mengden av hver farge angis i prosentverdi mellom 0 og 100, for eksempel 40% magenta – hvor 0 er ingenting og 100 er heldekkende.

Digitalprint 2

BILDER

Hva slags bilder kan printes?

Vi printer (nesten) alt

Du kan få printet det meste av bilde- og grafikkfiler. Om det er et landskapsbilde du selv har tatt, et familiebilde som en fotograf har tatt eller kanskje en tegning fra ditt barn eller barnebarn, eller et vektor design. Så lenge vi får en fil fra deg så kan vi kontrollere om kvaliteten egner seg til produksjon og formatet som ønskes. Om du ikke har egne bilder kan man benytte seg av vårt design bibliotek eller tjenester som selger bilder, f.eks. iStock.com, shutterstock.com eller Dreamstime.com.

Digitalprint 3

FILTYPER

Vi tar imot de fleste filtyper , men vi foretrekker TIFF, PDF, PNG, JPEG og EPS. Både RGB og CMYK fargeprofiler godtas.

DESIGNHJELP

Har du en idé, men ikke verktøyet eller kunnskapen for å lage et design? Fortvil ikke! Vi i glamiTEC har gode kunnskaper og verktøy for å lage et særeget design til deg.

Digitalprint 4

glamiTEC - Glassløsninger