DIGITALPRINT

Hva er digitalprint?

Dotter. Veldig mange dotter.

Og veldig små. Digitaltrykk bruker dotter (eller prikker) for å gjengi et bilde. Inkjet printere, en vanlig printer som du mest sannsynlig har hjemme på kontoret, konverterer bildepiksler til små dotter som består av de fire grunnleggende utskriftsfargene Cyan, Magenta, Yellow og Key (svart). Ved å blande disse dottene får du et inntrykk av kontinuerlige fargetoner når du ser på det fra avstand.

FARGER

Alle disse dottene er vanligvis like store. Ved å flytte dottene lengre fra hverandre så får man mer hvit synlig og fargene ser visuelt lysere ut. Mørkere farger er det motsatte, altså ved flytte dottene nærmere hverandre helt til det ikke er mer hvit synlig.

CMYK

CMYK (Cyan Magenta Yellow Key) er et fargesystem som brukes i forbindelse i trykk. Blanding av disse fire fargene er nok til å skape en troverdig kopi av en original. Mengden av hver farge angis i prosentverdi mellom 0 og 100, for eksempel 40% magenta – hvor 0 er ingenting og 100 er heldekkende. CMYK er et subtraktivt fargesystem. Det vil si når like mengder cyan, magenta og gul blandes, blir resultatet sort farge.

BILDER

Hva slags bilder kan trykkes?

Vi trykker (nesten) alt

Du kan få trykt (nesten) hva som helst. Om det er et landskapsbilde du selv har tatt, et familiebilde som en fotograf har tatt eller kanskje en tegning fra ditt barn eller barnebarn. Så lenge vi får en fil fra deg så kan vi kontrollere om kvaliteten egner seg til produksjon og formatet. Om du ikke har egne bilder så kan man benytte seg av tjenester som selger bilder, som iStock.com eller Dreamstime.com.

FORMATER

Ved digitaltrykk så er vi ikke begrenset til å kun bruke vektorgrafikk. Her er det pikselgrafikk som gjelder og i vår produksjon benytter vi TIFF-format med minimum 150 dpi. Vi tar imot (nesten) alle typer formater – som for eksempel JPEG, PNG, TIFF, PSD, SVG, ESP, AI, osv.

DESIGNHJELP

Har du en idé, men ikke verktøyet og kunnskapen for å lage et design? Fortvil ikke! Vi i glamiTEC har gode kunnskaper og verktøy for å lage et særeget design til deg. Du trenger bare å gi oss et ønske om tema og farger – eventuelt skisse enkelt opp det du ser for deg. Vi jobber etter timespris og normaltvis tar det rundt 1 time å lage et eget design helt tilpasset formatet ditt.

Start typing and press Enter to search